perjantai 23. syyskuuta 2016

Uhkailua ja kiristämistä: "tuo viinaa tai kuolet"

Myllysanomat uutisoi muutamia päiviä sitten Kauhajoella tapahtuneista rikoksista. Nyt tapahtumat ovat saaneet jatkoa.

Kuten aiemmassa jutussa, alkaa tämäkin syysyössä Kauhajoella, tällä kertaa Päntäneen ja keskustan välisellä tiellä. Heimo Tahna oli ollut ajamassa kotiinsa käytyään veljensä luona Päntäneellä. Auton valot pyyhkivät harmaata asfalttia metsän reunustamalla tiellä, radiossa soi Ylen iltaklassisessa jokin pianolla soitettu kappale. Vastaantulijoita ei ollut. Vain takana joku yksinäinen auto oli hiljalleen saavuttamassa Heimoa. Heimo ei kiinnittänyt autoon sen suuremmin huomiota, ei ennen kuin tämä törmäsi hänen autonsa takaosaan. Heimo kirosi, laittoi radion kiinni ja aikoi jarruttaa; ehkä äskeinen oli vahinko ja perään ajanut halusi sopia? Siitä ei kuitenkaan ilmeisesti ollut kyse, sillä takana ollut kuski toisti tekonsa, ajoi sitten Heimon ohi, kääntyi äkkiä poikittain tukkien tien ja jarrutti. Nyt Heimoa alkoi toden teolla hermostua, mutta myös pelko hiipi hänen mieleensä.

Heimon oli pakko pysähtyä. Hän näki, kuinka perään ajaneesta autosta astui ulos pitkä ja luiseva, mustaan verryttelyasuun pukeutunut hahmo, jolla oli päässä musta huppu. Hahmo harppoi nopein askelin Heimon autolle, riuhtaisi etuoven auki ja kisko sanaa sanomatta Heimon ulos. Sitten hahmo, joka äänen perusteella oli mies, käski Heimoa "pitämään turpansa kiinni" tai muuten luoti lävistäisi Heimon kallon. Uhkauksensa tueksi mies veti taskustaan ampuma-aseen. Heimolla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin totella.

Miehen autosta astui lisää väkeä, kaikki samalla tavalla pukeutuneita. Joku ajoi auton tien sivuun. Sitten Heimo vietiin metsään, kohti pimeyttä. Käveltiin ehkä 20, ehkä 40 metriä. Heimosta se tuntui ikuisuudelta. Lopulta pysähdyttiin, herra ties missä, mutta metsässä oltiin. Pyssyä kantanut mies käski Heimon polvistua. Seuraavaksi Heimo muistaa miehen esittäneen vaatimuksen: Heimon oli tuotava tiettyyn aikaan tiettyyn paikkaan lasti viinaa. Käskyn noudattamatta jättäminen johtaisi kohtalokkaisiin seurauksiin. Käskyn toteuttamista valvoivat uhkailijan mukaan "Kauhajoen pahimmat juopot", jotka eivät antaisi armoa niille, jotka heitä kehtaavat uhmata. Uhkailija lisäsi, että Heimoa kyllä valvottaisiin, ja hänen asuinpaikkansa tiedetään. Tämän jälkeen miehet häipyivät. Heimo oli edelleen järkytyksen vallassa, mutta onnistui lopulta kävelemään autolleen ajaakseen suoraan kotiinsa. Seuraavana päivänä hän teki sähköisen rikosilmoituksen.

Poliisi ei ole saanut syyllisiä selville. Heimo on noudattanut uhkailijan antamaa käskyä - perheellinen mies ei halua ottaa turhia riskejä. Heimo on sittemmin saanut viestejä työpaikalleen, jossa viinan jättämispaikkaa on muutettu. Poliisi ei ole saanut syyllisiä vielä selville. On kuitenkin erittäin todennäköistä, että "Kauhajoen pahimmat juopot"-niminen yhdistys saattaa olla sekaantunut tapahtuneeseen, kuten uhkailija antoi ymmärtää. Myllysanomat uutisoi yhdistyksestä pari vuotta sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti