keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Kauhajoki nousuun kekseliäillä hankkeilla

Kauhajoen kaupunginvaltuustossa kuohuu. Muutaman keskustalaisen valtuutetun ajamat uudet hankkeet jakavat rajusti mielipiteitä ja aiheuttavat ongelmia päätöksenteossa. Hankkeiden vastustajat ovat kuvanneet hankkeita järjenvastaisiksi, jopa sairaan mielen tuotoksiksi. Ehkä eniten vastustusta kohtaa vaatimus ratikan rakentamisesta Kauhajoelle.

Ratikan olisi tarkoitus ulottua Aronkylästä Kalkunmäelle keskustan kautta. Ratikan kannattajan mukaan ratikka synnyttäisi talouskasvua ja loisi uusia työpaikkoja. Sen avulla ihmiset voisivat liikkua vaivatta vailla pelkoa hurjastelevan autoilijan uhriksi joutumisesta. Ratikka maksaisi tietenkin reippaasti yli miljoonan, mutta kyllä kunta jaksaa tyhjästäkin maksaa. Sama valtuutettu ehdotti myös usean vartiotornin rakentamista ympäri kaupunkia, jotta nuorison toimintaa voitaisiin tornista tähystämällä paremmin valvoa ja tarvittaessa tarkka-ampuja voisi lopettaa nuorten tihutyöt.

Sen sijaan lähinnä oudoksuntaa herätti yhden valtuutetun esitys valtaisan tunkion kasaamisesta Topeekan liikenteenjakajaan. Kuten edellinenkin, perusteltiin tätäkin hanketta uusien työpaikkojen luomisella, mutta myös säästöjen saamisella. Iso sontakasa keskellä kylää houkuttaisi varmasti tuhansia kävijöitä kaupunkiin ja paikalliset yrittäjät saisivat rahaa turistien myötä. Valtuutettu arveli, että tunkio kiinnittäisi huomiota jopa ulkomailla. Tunkion päälle voisi pystyttää esimerkiksi Donald Trumpin ja Vladimir Putinin kuvat. Tällöin kansainvälinen huomio olisi taattu.

Eräs psykiatriselle osastolle joutunut valtuutettu välitti varahenkilönsä kautta vaatimuksen, että kaikkien kuntalaisten on tiettynä kesän päivänä kokoonnuttava Topeekalle ja tiettynä kellon lyömällä housuunsa ulostettava. Kun kuntalaiset eivät käytä vessoja vaan housujaan, säästää kunnallinen vesilaitos sievoisen summan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti